lördag 28 februari 2009

Skidåkning i Norefjell

I går kom mamma och pappa och hälsade på. De hade bilen full av grejer så nu är nästa alla mina grejer uppe här i Norge.
När allt var inpackat och lunch intagen så fortsatte vi upp mot Norefjell, ca 10 mil ifrån Oslo. Vi bor på Sole hotell i Noresund ca 8 km från backarna. Här finns det pool, bastu och konferensanläggning bl a. Efter lite relax i pool och bastu så åt vi medhavd mat i konferensdelen. Mamma hade köpt kallskuret, ost, bröd, sallad mm. Riktigt gott och mysigt. Min käke kändes lite bättre men inte riktigt bra. Vilken tur att man har en mamma som är sjuksköterska. Hon hade med sig Voltarensalva som jag har smörjt in. I morse kändes det mycket bättre och under dagen har jag inte känt av det alls.
Vi har haft en underbar skiddag. Solsken och runt 7 minus. Riktigt härligt. Helt ok backar och det har känts riktigt bra att åka.
Dagens roligaste händelse var då pappa skulle spänna sin pjäxor efter lunch och fick halva skalet i handen. När vi kom hade ena spännet losnat men nu gick halva pjäxan sönder. Det kommer bilder senare. Vi räknade ut att de köptes i Idre för ca 19 år sedan. Så det var väl dags för pensionering.
Så han fick snällt ta sig ner till skiduthyrningen och hya pjäxor också.
Vi hade blivit tipsade om afterski med liveband och begav oss ditt strax innan 16. Det var riktigt fullt och draget hyfsat. men vi orkade inte trängas så vi åkte hem till hotellet och körde vår egen afterski med Spotify istället. Mamma och pappa valde så det blev Neil Diamond. Inte så tokigt alls. Nu ska vi ner och mjuk upp i bastun så vi orkar med i morgon också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar